Εσείς κάνατε LIKE στο Fan Page μας?

Ενήλικες Εκτύπωση E-mail

Συμβουλευτική/ Ψυχοθεραπεία

Η εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη απευθύνεται σε ενήλικες που:

 Επιθυμούν να γνωρίσουν σε βάθος τον εαυτό τους, δηλαδή ποιοι είναι, πώς σκέφτονται, πώς έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητά τους και τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους.

 Αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη κατάσταση, στην οποία φαίνεται πως οι τρόποι αντίδρασης που επιτυχώς χρησιμοποιούσαν δεν είναι πλέον λειτουργικοί (π.χ. ένα πένθος, μια απότομη αλλαγή-πιεστικό γεγονός στις συνθήκες ζωής).

 Παρουσιάζουν κάποιο χρόνιο ψυχολογικό “πρόβλημα” ή σύμπτωμα που επιδεινώθηκε ή τώρα ωρίμασε η επιθυμία του ανθρώπου να ασχοληθεί με αυτό (π.χ. άγχος, διαταραχές πανικού, φοβίες, κατάθλιψη, διαταραχές διατροφής, εξαρτήσεις, σεξουαλικές διαταραχές).

 Αντιμετωπίζουν ένα ψυχιατρικό ή/και οργανικό πρόβλημα με φαρμακευτική αγωγή και τους έχει συστηθεί ή έχουν οι ίδιοι αισθανθεί την ανάγκη να ενισχύσουν την προσπάθειά τους με ψυχοθεραπεία.

Το ταξίδι της αυτογνωσίας μπορεί να γίνει μέσα από τον λόγο, τη σκέψη, τη φαντασία, αλλά και μέσα από το σώμα και την αναπνοή.

Συμπληρωματικά στην ψυχοθεραπευτική διαδικασία μπορούν να λειτουργήσουν εναλλακτικές μέθοδοι διαχείρισης των συναισθημάτων.

Η τεχνική της προοδευτικής μυϊκής χαλάρωσης του Jacobson (1980) αποτελεί μια επιστημονικά τεκμηριωμένη τεχνική ελέγχου του στρες. Η τεχνική αυτή αποτελείται από ειδικές αναπνευστικές ασκήσεις που στοχεύουν στη βαθμιαία χαλάρωση 16 μυϊκών ομάδων και συνοδεύεται από παράλληλη πνευματική χαλάρωση.

Οι ενήλικες που εκπαιδεύονται σε αυτή την τεχνική μπορεί να έχουν ένα επιπλέον εργαλείο αυτοβοήθειας και αυτορρύθμισης κάτω από στρεσογόνες για αυτούς συνθήκες για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

 

 

        

Online Επισκέπτες

Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους